Мільйон медуз викинуло на берег Чорного моря (ФОТО)

Після потужного шторму в Одеській області

Після сильного шторму на узбережжі Чорного моря в Одеській області екологи виявили близько мільйона медуз та купу сміття.

Еколог Іван Русєв на своїй сторінці у Facebook повідомив, що сильні хвилі змінили прибережну зону Національного природного парку  «Тузловські лимани»:

Місцями зникли широкі пляжі, а в деяких районах утворилися нові ділянки пляжної зони. Природно, море зібрало і викинуло багато людського сміття.

 

Найяскравішим проявом шторму стало те, що вздовж прибережної зони моря він викинув близько мільйона медуз – корнероттів. Як правило, медузи не залучені в харчових ланцюгах природної екосистеми моря, і, за рідкісним винятком любителів поїдання шакалів або ворон, ніхто не їсть їх як харчовий об'єкт.

 

Втім, невдовзі море перетворить медуз на біологічний пил, який буде залучений у харчовий ланцюг морської та вапняної екосистем, – розповів Іван Русєв.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень