Бізнес готується до скорочення працівників. Які галузі вже у зоні ризику

Оптимістичних очікувань дедалі менше

У непрості часи для бізнесу підприємства змушені скорочувати обсяги виробництва продукції. Це пов'язано головним чином зі збитками через війну. Як наслідок доведеться скорочувати й працівників. Такі висновки щомісячного опитування бізнесу, яке проводить Нацбанк України.

У листопаді ділова активність знизилася. Останнім часом негативні прогнози щодо діяльності промислових підприємств лише посилюються. Здебільшого це пов'язано з атаками на об'єкти української критичної інфраструктури, а також із руйнуванням виробничих потужностей багатьох заводів. 

Найкращі перспективи наразі у будівельній галузі. Тут прогнозують завершення уже початих об'єктів та замовлення нових. Непогані прогнози й щодо закупівлі сировини та матеріалів. 

А от для сфери торгівлі прогнози не з кращих. Через війну загальна платоспроможність громадян і дрібних підприємств істотно знизилася. 

При цьому всі опитані підприємства очікують на підвищення цін на свою продукцію, що пов'язано з багатьма несприятливими факторами. Через зниження конкурентоспроможності підприємства також змушені будуть скорочувати свою виробничу програму. І, відповідно, скорочення працівників також не уникнути.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень