Гонщик з гербом на спині з’явився біля Мототреку Рівного (ФОТО)

Скульптуру встановили до Дня міста та в межах святкування 60-річчя рівненського спідвею

Як повідомив директор «Клубу вболівальників рівненського спідвею» Сергій Головня, у вівторок, 20 серпня, скульптуру почали встановлювати у сквері поблизу мототреку.

[media=153573] [media=153575]

Ретро-гонщика виготовив місцевий скульптор Тарас Бурик. Це автор скульптур біля «Канта» та «Блюзу», на вулиці 16 липня.

- Вага гонщика – 350 кілограмів, висота – 2,5 метра. До речі, на жилеті у гонщика буде цифра 60. А на спині – герб міста Рівного. Вага гонщика 350 кг, а висота – понад 2 метри. Матеріал — метал та пластик. Церемонія Відкриття пам'ятного знаку з нагоди 60-річчя Рівненського спідвею запланована на 25 серпня - День міста Рівне. Біля скульптури ми облаштуємо лавочки, приберемо цей сквер. Плануємо облаштувати Алею слави спідвеїстів, — додав Сергій Головня.

[media=153572] [media=153571] [media=153570] [media=153569] [media=153568] [media=153567]

Нагадаємо, що на даний момент — єдина в Україні скульптура, присвячена мотоспорту. Прикладом для наслідування стали скульптури спідвеїстам у польському Гожуві, де вшанували пам'ять про Едварда Янцажа, польському Лєшно, де вшанували Альфреда Смочика та Швеції, де вшанували 5-разового чемпіона світу зі спідвею Ове Фундіна, який й донині відвідує різного роду турнірі зі спідвею в різних куточках світу. У 2004-му році був і у Рівному, як гість змагань. На честь Ове Фундіна також названо Кубок, який вручається переможцям командних кубків світу серед національних команд.

Додамо, що в нинішньому спортивному сезоні на рівнян чекає ще 2 змагання зі спідвею — Фінал особистого чемпіонату серед юніорів U21 та Кубок Закриття Сезону - 29 вересня.

Фото – Сергія Головні

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень