Білити дерева восени потрібно. А щоб був кращий ефект, додаємо борошно

Надзвичайно важливі пропорції цього білильного розчину

Основне призначення осінньої побілки дерев – захист кори від шкідників і патогенних мікроорганізмів, а також лікування та дезінфекція ран, отриманих впродовж сезону плодоношення.

Також побілка оберігає стовбури від сонячних опіків, особливо наприкінці зими та в перші тижні весни, коли дерева ще стоять без листя, а сонце вже непогано припікає.

Проводити побілку дерев потрібно. Але при цьому важливо пам’ятати, що розчин має бути не яким-небудь «місивом», а добре прорахованим препаратом.

Як приготувати правильну побілку для дерев?

Беремо 2 кг негашеного вапна, висипаємо його у 10-літрове відро і заливаємо 3 л води (не 10 л, як роблять багато дачників, бо так користі не буде жодної!!). Акуратно розмішуємо, грудочок не повинно бути.

Розчин лишаємо на 2 год, щоб вапно остаточно погасилося.

За цей час готується наступний інгредієнт. У каструлю насипаємо 300 г борошна і заливаємо 1,5 л теплої води, добре розмішуємо і ставимо на вогонь. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Цей розчин загусне прямо на очах і стане схожим на клейстер.

Його треба трохи остудити і вилити у відро з вапном, яке вже повністю згасилося. Ретельно розмішуємо інгредієнти й додаємо воду, доводячи загальну масу до 7-8 л.

Також у побілку можна додати мідний купорос – він захистить дерева від грибкових захворювань.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень