Що роблять хороші господарі, щоб збирати огірки аж до перших морозів

4 секрети тривалого сезону плодоношення

В аграрній справі головне – не проґавити момент, тоді збирати небувалий урожай, наприклад огірків, можна буде аж до пізньої осені.

Зазвичай рослина перестає плодоносити вже в середині серпня, а в окремих випадках у вересні. Втім, за допомогою цих 4 секретів сезон домашніх огірків можна значно продовжити

Як доглядати за огірками влітку

  1. Для початку потрібно правильно підв'язати огірок, що помітно полегшить життя і рослині, і самому городнику. Тоді пагони огірка будуть добре освітлені, гарно провітрюватимуться, отже, їм не будуть страшні ніякі захворювання.

До осені плодоноситимуть тільки ті рослини, які знаходяться у вертикальному положенні.

  1. Обов'язково мульчуйте ґрунт, щоб марно не витрачати корисні властивості. Найкращим варіантом називають «гарячу мульчу».

Її секрет у тому, що свіжоскошена трава укладається навколо стебел рослини. За рахунок гниття вона почне віддавати тепло ґрунту, що дуже подобається огіркам, особливо в умовах майбутніх похолодань.

  1. У холоди огірки потрібно підгодовувати настоєм зі щавлю, ревеню чи інших трав. Трава настоюється у воді 5-7 днів, а потім концентрат розбавляють у 10 л води. Використовується для обробки по листку аж до самої осені. Захищає від багатьох хвороб.
  2. Щоб відлякати павутинного кліща та інших шкідників, слід посадити на грядці рослини-захисники – нігтики або календулу. Разом з цим квіти приваблять комах-запилювачів, а ще підвищать урожайність вашої огіркової грядки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень