«Бєрьозки» повертаються: на Росії відкриють магазини за долари для дипломатів та «иліти»

Як би мала відповісти Україна? (АК)

Колись, за СРСР, процвітала т.з. «фарцовка». Люди перепродували іноземні товари за баснословними цінами у тодішніх рублях.

Одним із джерел надходження таких товарів були магазини «Бєрьозка», де могли отоварюватися лише іноземці та громадяни СРСР, які працювали десь закордоном. Наприклад, в Африці. Іноземці платили валютою, «иліта» СРСР розраховувалася спеціальними чеками «Внєшнєторгбанка» та «Внєшпосилторга».

Щось подібне повертається на Ерефію і сьогодні.

Там, у Москві та Санкт-Петербурзі, відкриють магазини безмитної торгівлі, купити товари в яких зможуть лише дипломатичні працівники, співробітники міжнародних організацій та члени їхніх сімей.

Дехто стверджує, що "Берьйозки" були за СРСР місцем не менш культовим, ніж Мавзолей


Передбачається, що торгові точки розпочнуть роботу наприкінці серпня. Відповідну постанову прийняв російський уряд. Документ опубліковано на офіційному порталі правової інформації.

Згідно з ним, у роздрібному продажу буде представлена продукція, щодо якої діє процедура безмитної торгівлі. Зокрема:

  • алкоголь;
  • тютюн;
  • парфумерія;
  • косметика;
  • прикраси;
  • смартфони;
  • годинники.

Ціни будуть вказані в рублях, доларах та євро, але на вході до таких магазинів у покупців перевірятимуть документи, на підтвердження того, що вони перебувають на дипломатичній службі чи працюють на іноземну компанію.

ЗМІ цитують члена Ради федерації РФ Володимира Джабарова, який вірить, що такі магазини стануть «додатковим джерелом отримання валюти для Росії».

ЯК БИ МАЛА ВІДПОВІСТИ УКРАЇНА?

На відміну від Ерефії з її культом насильства, корупції і непомірної розкоші (та сегрегації населення на «багатих» і «бідних»), Україна має відповісти в дусі нашої національної ідеї, яка з часів Шевченка, Лесі Українки та Степана Бандери завжди була ідеєю Національної та Соціальної справедливості..

Для цього – по всій Україні – з огляду на умови Воєнного Стану мають бути тимчасово вилучені/мобілізовані (забрані у безкоштовну оренду) торгові площі для облаштування по всій країні єдиної мережі магазинів «Червона Калина»

  • В цих магазинах мають продаватися виключно товари Українського виробництва (MADE IN UKRAINE) – 100% локалізацією всіх виробництва сировини та комплектуючих
  • Розрахунок у таких магазинах має відбуватися спеціальними чеками або спеціальними  картками чи електронно.
  • Кожен громадянин України на період війни має отримувати щомісячно еквівалент 1500 грн. електронних грошей на придбання виключно українських товарів.
  • Тимчасово переміщені особи мають отримувати еквівалент 3000 грн. щомісячно
  • Також має запрацювати загальноукраїнський портал «Червона Калина», де б кожна людина змогла придбати необхідні товари – онлайн.
  • Розрахунок у магазинах «Червона калина» і на вказаному порталі має бути дозволений і в звичайних гривнях, якщо на те будуть бажаючі.

Держава має перестати займатися нічим і почати займатися хоч чимось – у плані підтримки людей, економіки та власного виробництва в умовах Війни.

Ми не зможемо перемогти в цій війні, якщо в усьому будемо залежати тільки від Заходу

ДОВІДКОВО

  • Мережі державних магазинів існують в різних країнах світу. Зокрема, в Швеції продаж всього алкоголю здійснюється виключно і тільки через відповідну мережу саме – Державних магазинів.
  • Продаж громадянам України найнеобхідніших товарів власного виробництва – унеможливить спекуляцію в умовах Війни, забезпечивши одночасне повсюдне створення нових робочих місць саме в Україні.
  • Окремий контур електронних розрахунків між усіма українськими контрагентами задіяними у виготовленні товарів для мережі «Червона калина», дозволить забезпечити економіку «грошима», які не створюватимуть інфляційний тиск на гривню, дозволяючи при цьому запустити цілі ланцюги виробничих процесів в Україні  

КОДА:

*АК -- авторська колонка: всі думки -- авторські

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень