«Бідні родичі»: нирки українців пересаджували закордонним багатіям через болгарську фірму

Донорів видавали за родичів замовників

У Болгарії розгорівся скандал після того, як стали відомо, що державна лікарня виконувала операції з пересадки органів, ймовірно, з порушенням законодавства, - про це повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на Європейську правду.

Міністерство охорони здоров'я Болгарії повідомило, що при колишньому уряді Бойко Борисова

державна лікарня пересаджувала органи бідних живих донорів багатим «дядечкам», у зв'язку з чим у міністерства «є всі підстави вважати, що вони не є родичами, як того вимагає закон».

Повідомляється, що високопоставлений урядовий чиновник отримав таким чином трансплантацію печінки та зумів перейти в початок списку очікування.

За останні два роки в державній лікарні було проведено 14 операцій з пересадки нирки від живих донорів.

 

В документах було вказано, що всі донори нирок - бідні «племінники» з України та Молдови, а одержувачі - багаті «дядечки» з таких країн, як Ізраїль, Японія та Оман.

Міністр охорони здоров'я Болгарії Стойко Кацаров заявив, що багато хто з багатих «дядечок», які отримали нирки, використовували фальшиві особистості.

Хоча підозри щодо порушення правил трансплантації в країні існують вже давно, це вперше, коли така практика була підтверджена урядом.

Міністерство охорони здоров'я побоюється, що це викриття отримає потужний міжнародний резонанс.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень