Серце від держави: у рівненській черзі на трансплантацію - двоє АТОвців та одна дівчина

Поки людей відправляли в інститут Шалімова у відділення трансплантації серця

Фото ілюстративне

Пересадки серця та інших органів потребують 11 мешканців Рівненщини. Обласне управління охорони здоров’я підготувало документи на розгляд комісії МОЗ України щодо лікування цих пацієнтів за кордоном. Всі операції, якщо будуть відповідні заключення медиків, проведуть безкоштовно.

До слова, поки в Україні немає жодної бази даних пацієнтів, які потребують пересадки органів. Втім, такими пацієнтами опікуються місцеві медики.

Зараз, наприклад, у списку люди, яким треба нове серце, нирки, легені а також пересадка кісткового мозку. Говорить заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник:

Більшість цих людей – це трансплантація органів або тканин. Лише за минулий рік ми трьох людей відправляли в інститут Шалімова у відділення трансплантації серця. Але їм провели певний вид лікування, щоб відстрочити пересадку. А одному пацієнту стало значно краще і трансплантація нині не потрібна.

 

Вартість операції складно прорахувати, адже там є різні чинники. Втім, якщо пацієнту невідкладно треба така операція, то йому встановлюють штучний підсилювач роботи серця, а цей апарат коштує близько 100 тисяч доларів.

Одна з перших операцій, під час якої людині пересаджували серце. Фото з інтернету.

Серед тих, кому треба пересаджувати серце, є і молоді, і старші люди. Є, наприклад учасник АТО, його ми направляли на консультацію в інститут Шалімова. Є, знову ж таки, другий учасник АТО. Першому ще немає 50-ти років, а другому – близько 60-ти років. В одного спадкова хвороба серця – дилатаційна кардіоміопатія, і не виключено, що його сину теж з часом потрібна буде пересадка серця.

Скрін із відео ВВС Україна

В межах дії закону про трансплантацію ми направили документи на комісію у МОЗ однієї пацієнтки молодого віку. Їй теж треба пересадка серця.

Загалом торік десять пацієнтів з Рівненщини проходили курси лікування у Білорусі, Ізраїлі та Великій Британії за кошти з держбюджету. Серед списку були і діти, яким успішно провели складні операції з пересадки органів.

До слова, у Рівному живе чоловік, якому ще на початку 2000-их успішно пересадили серце у Білорусі. Тепер він безкоштовно отримує лікування і живе повноцінним життям.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень