«Безвізові» курйози у Рівному (ІСТОРІЇ)

Та про закордонні паспорти у ЦНАПі

Фото "ОГО"

Понад 6 млн українців вже отримали біометричні паспорти. Дві третини з них замовили собі біометричні паспорти для виїзду за кордон після підписання «безвізу» у 2017 році.

За перші кілька місяців 2018 року інтерес до виготовлення біометричних закордонних паспортів зник. Не те, щоб зовсім, втім...

У Рівненському регіональному центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) нині не помічають ажіотажу, який спостерігався ще влітку 2017 року.

Черги за талонами на здачу документів на виготовлення закордонних паспортів

До слова, за рік «безвізу» тут видали 23 466 паспортів громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм.

Юлія Шигорева

Про нинішню ситуацію із видачею біометричних документів розповіла директор Рівненського регіонального центру надання адміністративних послуг Юлія Шигорева:

Проаналізувавши роботу за минулий рік, можна відмітити, що ажіотаж навколо виготовлення закордонних паспортів спав. Рівненський регіональний центр надання адміністративних послуг першим  реалізував  пілотний проект «ЦНАП як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади», в рамках якого і почали приймати документи на паспорт громадянина України для виїзду закордон.

 

 

Спочатку був шалений ажіотаж, бо Україна тільки-но підписала угоду про «безвіз» з країнами Європи. Тож, з липня до осені було велике навантаження на працівників Центру. Пізніше відчувався легкий спад. Нині ажіотажу немає.

 

Але є одне «але». До нас все більше людей їде з Дубна та Вараша. З сіл та селищ Рівненщини. А нещодавно до нас звернулася спортсменка, якій терміново потрібно було їхати на змагання за кордон. Вона живе у столиці, але там не змогла подати документи на виготовлення паспорту громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм. У столиці великі черги. Тому дівчина повернулася до нас.

За словами Юлії Шигоревої, взимку 2018 року у ЦНАП почали видавати однакову кількість термінових і регламентних закордонних паспортів.

Нині, до речі, і термінові, і регламентні закордонні паспорти на підприємстві «Поліграфкомбінат» друкують майже вчасно.

Начальник відділу паспортних послуг Рівненського ЦНАПу Наталія Хомич, яка безпосередньо працює з клієнтами, розповіла кілька цікавих історій. Пригадала, зокрема, і те, що спочатку складно було з жінками та дітьми. Бо одні хотіли мати ідеальні фото, а інші - зовсім не хотіли сидіти перед камерою.

Була і така клієнтка, яка на запитання «Де ви зареєстровані?» відповіла: «Та я зареєстрована всюди - і у Фейсбуці, і в Інстаграмі. А колись була у мене сторінка Вконтактє».

Наталія Хомич

Але найцікавіші історія була з відбитками пальця одного чоловіка, каже Наталія Хомич:

У нас є картка клієнта, там є перелік документів, які потрібні людині для тієї чи іншої послуги. До ЦНАПу звернувся чоловік, який зібрав усі документи. Поїхав у село і навіть знайшов власне свідоцтво про народження. Але почав бідкатися, що у сільраді не знають, як взяти у нього відбитки пальців (сміється - авт.). Тобто до того списку він все зібрав, навіть ті документи, які нам не потрібні, а от про те, що відбиток пальця ми візьмемо у Центрі  – не подумав.

До речі, днями у центрі надання адміністративних послуг закордонний паспорт оформила найстарша клієнтка. Жінка, якій у липні виповнюється 93 роки. А паспорт потрібен їй, аби безперешкодно доїхати до дітей у Європу.

93 роки, той вік, коли не варто відмовлятися від подорожей! Так вважає найстарша клієнтка ЦНАП Тук Віра Михайлівна.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень