Безвіз близько: закордонні паспорти роблять майже вдвічі більше рівнян (ФОТО)

А електронних черг усе немає

У Рівненському відділенні управління Державної міграційної служби значно зросли черги за закордонними паспортами. В очікуванні безвізу, який почне діяти вже в неділю, люди стали частіше оформляти документи для виїзду за межі країни.

Так, із середньої цифри у 700-800 відвідувачів на місяць, кількість клієнтів відділення ДМС зросла до понад 1300 чоловік, розповідає заступник керівника відділу Управління міграційної служби у Рівненській області Оксана Рябчук:

Потік людей значно збільшився, адже всі хочуть кудись поїхати. В середньому раніше в нас було 700-800 людей, а за останній місяць – травень – 1385 заяв на отримання закордонного паспорта, навіть з урахуванням того, що в наших працівників було багато вихідних.

 

З початку року такий кожен місяць був. Багато людей робить документи дітям, звертаються спортсмени, які їдуть на змагання.

Люди, які хочуть отримати закордонний паспорт, найбільше скаржаться на черги у відділенні. Зазначають, що, до прикладу, у столиці вже діють електронні черги, а в Рівному досі треба питати: «Хто крайній?».

Дехто займає місце з п’ятої години ранку.

Однак вже скоро в Рівненському управлінні Державної міграційної служби теж мають з’явитися електронні черги, які розвантажать роботу працівників. Крім того, нове сучасне обладнання  - вузли ДМС - вже тестують працівники Центру надання адмінпослуг. 

Оксана Рябчук зазначила, що поки невідомо, коли кількість охочих отримати закордонний паспорт зменшиться, та чи взагалі бажання виїхати за кордон в українців піде на спад.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень