Безробітні учасники АТО можуть отримати освіту та роботу

Для цього потрібно звернутися у Рівненський центр професійно-технічної освіти або обласну службу зайнятості

На Рівненщині понад 900 учасників антитерористичної операції перебувають у статусі безробітного. Найбільше таких військовослужбовців зареєстровано у Рівному, а також у Рівненському, Костопільському та Здолбунівському районах.

За 2015 рік за сприяння Рівненського обласного центру зайнятості вдалося працевлаштувати майже 130 бійців. За направленням служби зайнятості частина учасників АТО також вже пройшли професійне навчання та отримали роботу.

Найбільше демобілізовані безробітні бажають відкрити власний бізнес, говорить заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок:

Також серед учасників АТО попитом користуються такі професії, як водій (різних категорій), робітник фермерського господарства, автослюсар та оператор котельні.

Зауважимо, що для безробітних навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти є безкоштовним. У період професійного навчання служба зайнятості, відповідно до чинного законодавства, надає безробітним матеріальну допомогу, в середньому це понад 2 тисячі гривень, компенсує витрати на проїзд, забезпечує, у разі потреби, проживання у гуртожитку – переконує Тетяна Новорок.

Додамо, що допомогу по безробіттю отримує понад 670 учасників АТО. Середній розмір цих виплат становить 2187 гривень, що майже вдвічі більше середнього розміру допомоги по безробіттю всіх зареєстрованих безробітних Рівненщини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень