Без жовтих плям: Простий спосіб відбілити пластикове підвіконня

І без використання хімії

З появою пластикових вікон у кожному помешканні з’явилися нові пластикові підвіконня. Попри їх зручність на них часто з’являються плями, які неможливо видалити. З дерев’яним підвіконням було простіше – ми їх просто регулярно фарбували.

Такої опції в обслуговування пластикових підвіконь немає, тому треба просто навчитися за ними доглядати.

Пластик у жодному разі не можна чистити абразивними засобами. Від цього він псується, пошкоджується, втрачає колишній глянець і дуже швидко жовтіє. Найпоширеніша причина втрати білизни пластика — це неправильний догляд.

Від чого жовтіє пластик?

  • від впливу прямих сонячних променів;
  • через окислення при взаємодії з киснем;
  • з-за неправильного догляду.

Як видалити плями?

Приготуйте кашоподібну суміш для чищення, яка відмінно відбілює і не псує пластик. Подрібніть на дрібній тертці господарське мило. Розведіть у 100 мл води кілька чайних ложок лимонної кислоти і додайте натерте мило. Потім додайте до суміші соду, зубну пасту і трохи перекису.

Потрібно домогтися того, щоб вийшла не дуже густа консистенція. Отриману пасту за допомогою м'якої вологої серветки розподіляємо по поверхні пластика. Залишаємо на хвилин 5-7 (головне щоб паста не встигла засохнути).

Потім більш інтенсивними рухами очищаю пластик тою самою серветкою. Нагадуємо, що для чищення пластику жорсткі щітки використовувати не можна!

В кінці все ретельно змиваємо водою і витираємо насухо.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень