Без українців не було б мільярдів зиску: названо польську компанію, яку озолотили наші земляки

Компанія суттєво «піднялася» протягом останніх двох років

Аеропорт у Жешуві в жодному разі не отримав би мільйон зареєстрованих пасажирів у 2023 році, якби ним не користувалися українці.

 

LOT також не мав би мільярдного прибутку та понад 10 мільйонів пасажирів – пише money.pl з посиланням на Rzeczpospolita.

Україна вже два роки залишається єдиною великою країною в Європі, яка не має цивільного авіатранспорту. Проте українці все одно літають – з аеропортів Румунії, Словаччини, Угорщини, але насамперед Польщі.  

Активність пасажирів з України покращує результати як польських аеропортів, так і перевізників, зокрема LOT Polish Airlines.

Пасажири з України створюють додатковий попит на пасажирські авіаперевезення до та з Польщі. – Тому трафік там вийшов на допандемічний рівень у липні 2023 року.

 

Раніше, до пандемії, LOT покладався на трансферний трафік з Азії на Захід, – каже Олів’є Янковец, генеральний директор Airport Council International.

У 2023 році аеропорт Жешув-Яшьонка перевищив поріг у мільйон зареєстрованих пасажирів.  

Рейси до та з Варшави здійснюються на цьому маршруті п’ять разів на день.

 

У літній сезон буде запущено пряме сполучення з Гданськом і відновлено сполучення з Нью-Йорком.  

 

Lufthansa також повернулася в Жешув і сподівається залучити частину цього трафіку до своїх центрів у Франкфурті та Мюнхені.

 

Літають також бюджетні авіакомпанії Wizz Air і Ryanair.

 

10 мільйонів пасажирів і один мільярд прибутку

Українці ДУЖЕ допомогли LOT Polish Airlines наприкінці минулого року перевезли понад 10 мільйонів пасажирів і зафіксували рекордні завантаження літаків протягом року.

Перевізник також повідомив, що чистий прибуток перевищить 1 мільярд злотих. Роком раніше результат становив 113 млн злотих, а в 2019 році – 68,8 млн злотих.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень