«Не світяться у темряві»: кількість штрафів на пішоходів за це порушення на Рівненщині вражає

Щодня в середньому - близько десятка

Фото з сайту "Молодий буковинець"

268 адмінпротоколів на пішоходів, які перебували на вулиці у темну пору доби без світловідбивних елементів, склали патрульні поліцейські Рівненщини з 1 листопада цього року.

Як поінформувала речник патрульної поліції Рівненщини Оксана Юрченко, частина 1 статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає за таке порушення Правил дорожнього руху пішоходами

накладення штрафу у розмірі 255 грн.

 

Це при тому, що

вартість найдешевшого світловідбивального елемента - браслета на руку - від 30 грн.

Нагадаємо, що згідно з Правилами дорожнього руху,

у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи.

 

Таке правило зумовлене тим, що пішоходів без світловідбивних елементів (особливо, якщо вони одягнені у темний одяг) у темряві не видно водіям. Тож такі пішоходи ризикують потрапити під колеса авто.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень