Батюшка з московського патріархату програв судову тяганину з рівненськими АТОвцями

«Священна війна» закінчена?

Рівненські АТОвці Тетяна Камерістова та Олександр Климюк виграли судову тяганину зі священиком церкви Московського патріархату Миколою Ільчуком та його дружиною, які забрали у них земельні ділянки поблизу ТРЦ «Екватор».

Нагадаємо, що військовослужбовці отримали землю за розпорядженням управління Держгеокадастру. Виявилося, що батюшка вже майже отримав той шматок землі, а тому подав позов на солдат в Рівненський міський суд за порушення його прав.

«Священна війна» за обарівську землю, або Як московський патріархат відібрав ділянки у рівненських військових

Суддя зі скандальною репутацією Олександр Тимощук прийняв рішення на користь Ільчуків, а пізніше АТОвці подали апеляційну скаргу на це рішення.

Самі Ільчуки на засіданнях жодного разу не були, натомість їх представляли двоє адвокатів.

Сьогодні на засіданні судді звернули увагу, що в тексті позову та свідченнях позивачів багато чого не збігається. Суддя Микола Григоренко задавав питання, яких адвокат Ільчука Марина Лук'янова час від часу намагалася уникати. Зрештою працівник феміди зазначив:

В мене таке враження, ніби сліпий з глухим говорить. 

До прикладу, відповідачами перед Ільчуком були АТОвці, однак адвокат священика Марина Лук’янова звинувачує у всьому лише управління Держгеокадастру, адже вони не дочекалися завершення процедури передачі землі священику. Інша сторона запевняє, що самі Ільчуки не подали потрібних документів управлінню.

А тому отримали відмову.

Окрім цього, під час судової тяганини священик церкви московського патріархату вже обробив спірні ділянки, хоча вони не належали йому, адже відмова не скасована. Ось що відповіла на питання судді представник Миколи Ільчука Марина Лук’янова:

Суддя: Як вони, ще не отримавши, почали вже користуватися земельною ділянкою?

 

Ну, надам таку сумлінну відповідь суду: оскільки неправомірність цього користування нічим не доведена, то все що визнано неправомірним, не може оголошуватися таким.

Тож колегія суддів, заслухавши аргументи обох сторін, прийняла рішення на користь АТОвців Климюка та Камерістової .

Тепер два шматки землі по 10 соток кожен належать їм.

Наразі солдати планують висадити там дерева. 

Варто додати, що наразі Микола Ільчук перебуває в Рівненській обласній лікарні в неврологічному відділенні. Принаймні так стверджує його адвокат Марина Лук’янова. Діагноз вона не може розголошувати,

адже підзахисний не дозволив цього робити.

Раніше батюшка лежав у реанімаційному відділенні.

Тільки от невідомо де.

Причина поганого стану здоров’я священика теж лишається загадкою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень