Батьки в Іспанії більше не утримуватимуть безробітних дітей

Cуди в Іспанії  підтримали протести проти положення Цивільного кодексу, що зобов'язує батьків фінансово утримувати своїх безробітних повнолітніх дітей.

Молодіжне безробіття в Іспанії є однією з найгостріших проблем економіки країни. За цим показником (45%) Іспанія посідає друге місце в Європі, поступаючись лише Греції.

 80% іспанців до 30 років досі живуть з батьками.

Відповідно до звіту Національного інституту статистики Іспанії, кожен п'ятий житель країни у віці від 15 до 29 років (19,4%) належить до категорії громадян, відомої як Nini (ni estudia ni trabaja - "ані вчиться, ані працює"). Nini також не мають права на допомогу з безробіття: щоб його отримувати, потрібно мати стаж роботи мінімум півроку. В результаті утримання молодих людей лягає на плечі їх батьків.

Норма про фінансове утримання безробітних повнолітніх дітей закріплена в Цивільному кодексі. Попри це, останнім часом іспанські суди почали ставати на сторону батьків, уже створивши низку прецедентів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень