«Батьки підтримують цей брєд»: скандал через вимогу носити шкільну форму та заборону на прикраси

У школі це називають «діловим стилем» одягу

Фото ілюстративне

Учасники групи Facebook Батьки SOS активно обговорюють вимогу про «чорно-білий» дрескод у навчальних закладах. Вважають це завуальованою вимогою носити шкільну форму.

Як приклад, називають ситуацію в Житомирі.

У Житомирі пошесть на шкільну форму під смаком «діловий стиль», - зазначається у дописі.

Йдеться про ліцей № 27 обласного центру.

Рішення дотримуватися по-суті форми адміністрація школи перекидає на статут навчального закладу та батьківський комітет.

Так сталося, що директорка у 2023 році не в курсі що в законодавстві України відсутнє визначення «батьківський комітет» - типове положення скасовано у 2018 році, а у новому ЗУ про пзсо - рішення батьків стосуються лише власних дітей і не можуть впливати на інших батьків.

Крім того, 20 червня 2019 року Президент України Володимир Зеленський скасував указ про обов’язкову форму в освітніх закладах.

Журналісти Житомир.info запитали про це у директорки ліцею Світлани Короткої.

В нас не обов'язкова шкільна форма, в нас прийнято діловий стиль, - каже керівниця навчального закладу.

 

Щодо зовнішнього вигляду є вимоги, що в шортах не ходять у школу та у рваних штанах. А так світлий верх, темний низ не залежно, чи піджак, чи кофта і так далі. Таких строгих вимог щодо носіння форми немає.

Світлана Коротка на посаді директорки житомирського ліцею працює з 1976 року

Я хочу вам сказати, що декілька випадків було в нашому мікрорайоні, коли грабували дівчат, жінок, знімали золоті речі. Тому ми проти того, щоб діти носили золото на шиї та пальцях.

 

Ми проти цього заради збереження життя дітей і дотримання техніки безпеки. Це єдина вимога, а так у нас вимог щодо прикрас немає», - каже Світлана Коротка.

Батьки, обговорюючи наболілу тему, у коментарях наводять приклад з інших українських шкіл, де, до прикладу, у школах визначають довжину нігтів у дівчат, забороняють носити майки, «драні» джинси» та «голі животи».

Водночас пролунала думка, що багато батьків підтримують такі заборони, тому вони і зберігаються у школах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень