Банківська таємниця тепер – не таємниця. Хто і до чиїх рахунків отримав допуск

Відповідні зміни набули чинності у лютому

Державні виконавці отримали допуск до інформації про номери банківських рахунків боржників та залишок коштів на них.  

Відтепер інформація, яку надаватимуть банки на вимогу державних виконавців стосовно наявності/стану рахунків боржника, обов’язково повинна містити номери рахунків, відкритих боржником у банку, а також суми наявних на них коштів. Про це повідомляє Радіо ТРЕК із посиланням на пресслужбу Західного міжрегіонального управління Мін’юсту.

Відповідні зміни, внесені до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, набули чинності у лютому цього року.

- Раніше державний виконавець подавав запит у банк про наявність або відсутність у боржника рахунків, а також наявних на них коштів.

 

Проте йому відмовляли, оскільки ця інформація є банківською таємницею.

 

Відтак боржник далі розпоряджався своїми коштами, що унеможливлювало і затягувало виконання рішення суду в частині стягнення заборгованості.

 

Ці зміни не лише значно полегшать та прискорять роботу державних виконавців, а й стануть підставою для запровадження автоматизації процесу отримання виконавцями номерів рахунків боржників-фізичних осіб та сум коштів, які наявні на таких рахунках, - зазначив начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) Тарас Грень.

Також Мін’юст розробляє зміни до відповідних нормативно-правових актів, ухвалення яких найближчим часом надасть можливість автоматизувати цей процес.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень