Банк списує гроші з картки без відома клієнта: чому так відбувається і як цього уникнути?

Поради від посадовця установи

Неприємним сюрпризом для клієнтів «Ощадбанку» може стати договірне списання з рахунку. Про це повідомляє голова правління «Ощадбанку» Сергій Наумов у Telegram.

За словами посадовця, впродовж поточного тижня до контакт-центру «Ощадбанку» надходило багато питань, що стосуються цієї теми.

Наумов зауважив, що процедура під назвою «договірне списання» передбачена у пункті 7.1 розділу VII Договору комплексного банківського обслуговування «Ощадбанку».

- Вона полягає в тому, що коли за рахунком клієнта з'являється прострочена заборгованість, то банк автоматично перекриває її коштами, які знаходяться на іншому рахунку цього клієнта, - пояснив він.

Уточнюється, що при цьому йдеться лише про «рахунки в гривні». Голова правління банку зазначив, що зараз подібні питання від клієнтів активно надходять через те, що до 28 вересня 2024 року договірне списання проводилося лише за рахунками, відкритими в одній області. Зараз же воно здійснюється з усіх рахунків клієнта в банку.

Як уникнути договірного списання? 

Щоб цього неприємного сюрпризу не сталося, Наумов порадив:

  • вчасно вносити платежі за кредитом
  • погашати банківські комісії
  • залишати на кінець місяця на балансі суму, достатню для списання комісії за послугу інформування тощо

- Головна порада - вчасно перевіряти наявність заборгованості, - наголосив посадовець.

 

Він уточнив, що це можна зробити через:

  • чат-бот банку
  • звернення до відділення банку
  • портал «Ощад 24/7» (у WEB-версії)
  • застосунок «Мобільний Ощад»

- Крім того, банк інформує клієнта про виникнення заборгованість за допомогою SMS чи Viber, - підсумував голова правління.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень