Багато городників цього не знають: як часто потрібно поливати картоплю?

У дачників, які не забувають про полив, врожай картоплі збільшується у два-три рази

Картопля, як і будь-який інший овоч, потребує води. Не поливати її протягом росту буде великою помилкою. У дачників, які не забувають про полив, врожай картоплі збільшиться у два-три рази.

Однак відразу після посадки поливати картоплю не варто, інакше вона сильно витягнеться вгору.

 

Листя стане великим і сильним, а коренева система ослабне. Дочекайтеся появи хоча б 4 листочків, і тоді можна почати поливи.

Найважливіший період, коли обов'язково потрібно поливати картоплю - це цвітіння. Саме в цей час закладається майбутній урожай, визначається кількість і розмір бульб. У цей період достатня кількість вологи безпосередньо впливає на врожайність.

Як часто поливати картоплю - залежить від сорту овоча, типу ґрунту і погодних умов. Якщо у вашому регіоні немає спекотного літа і багато дощових днів (наприклад, територія Карпат), то поливи можна замінити підгортанням.

А в спекотних і посушливих регіонах (Херсонська, Миколаївська області) поливи краще не ігнорувати. На глинистих ґрунтах, які добре зберігають вологу, можна скоротити полив до пари разів на місяць.

У середньому досвідчені дачники рекомендують за можливості поливати картоплю приблизно раз на 10 днів, якщо немає дощів.

 

Для перевірки вологості опустіть палець на 5 см під землю. Якщо ґрунт сухий, то варто полити овочі.

 

Як правильно поливати картоплю?

Важливо не тільки вчасно поливати картоплю, а й робити це правильно. Дотримуйтесь таких правил, щоб не нашкодити овочу і зробити полив максимально ефективним:

  • Не поливайте картоплю вдень, особливо в спекотну ясну погоду (будуть опіки на листках). Перенесіть полив на ранок або вечір.
  • Не використовуйте холодну воду. Дайте рідині нагрітися.
  • Не допускайте потрапляння води на листя і стебла.
  • Припиніть полив за 2-3 тижні до збору врожаю.

Найефективнішим вважається полив картоплі в міжряддях. При такому варіанті волога рівномірно вбирається в усі кущі.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень