АЗС стрімко переписують ціни на пальне: скільки коштує зараз та чого чекати до Нового року

Такі різкі зміни спричинені збільшенням обсягів імпорту автогазу в Україну за одночасного падіння попиту

В Україні продовжується швидке зниження цін на автогаз, який до того рекордно дорожчав. Лише за добу з 13 по 14 грудня вартість цього виду пального на АЗС впала на 1,01 грн, до 33,17 грн в середньому по Україні.

Такі різкі зміни спричинені збільшенням обсягів імпорту автогазу в Україну за одночасного падіння попиту. А до Нового року вартість літра автогазу може взагалі опуститися до 30 грн/л.

Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи «А-95».

Як зазначають фахівці профільного порталу Enkorr, передумовою зміни роздрібних цін стало падіння котирувань на аукціоні Української енергетичної біржі.

 

Там автогаз 12 грудня пропонували за ціною 35-36 тис. грн за тонну, що на 6,2 тис. грн нижче за ціну початку грудня і аж на 25 тис. грн менше середньої листопадової ціни.

Варто враховувати, що вартість автогазу помітно відрізняється в різних мережах АЗС.

Так, 14 грудня на WOG та ОККО цей вид пального подешевшав на 1,05 грн/л та 1,13 грн/л – у середньому до 33,61 грн/л та 33,49 грн/л відповідно. На 1 грн скинули ціну на автогаз KLO, Marshal, ZOG, Luxwen, Mango, RLS, «Катрал» та «Авантаж 7», до 30,45-33,09 грн/л. А Shell, «Авіас», UPG, «Укрнафта» та інші знизили ціни на 0,25-2,4 грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень