Автор вишитої Джоконди презентував свою виставку у Рівному (ФОТО)

Кілька картин він створив під землею

У Рівненському краєзнавчому музеї презентували виставку картин чоловіка, який вишив нитками Джоконду Леонардо да Вінчі.

Волинський митець Олександр Шум вишиває з дитинства, а народився він у 60-х. З 2000-х років він почав створювати ікони, поступово вдосконалюючи власну техніку.

Зараз деякі його роботи налічують у собі по кілька десятків відтінків, розповідає Олександр Шум:

«Замилування» - це вже зі складніших робіт. Всього 68 кольорів. На одному мафорі – 12 відтінків, хоча з виду він просто білий.

 

Унікальні є дві роботи: «Божа Матір» і «Спаситель» - вони вишивалися в Солотвино, у шахті - 300 метрів під землею. «Богородицю» я вишив за 28 діб, хоча наші місцеві майстрині сперечалися, що це неможливо. 

Окрім ікон, серед 50-ти його творінь є репродукції живопису художника П’єра Кота, втім, там теж зображені біблійні сцени.

А цієї зими він цілий місяць вишивав Мону Лізу да Вінчі. Також митець створює вишиті сукні. Займається він цим здебільшого ввечері після роботи.

Раніше він виставлявся в райцентрах Рівненщини. У Рівному ж роботи Олександра Шума будуть у краєзнавчому музеї до 20-го серпня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень