Автокави та лотки посеред тротуарів Рівного: коли вони зникунть?

Місто потерпає від засилля кіосків, лотків, автокав’ярень та гаражів-черепашок. Як з цим борються чиновники?

Поки одні незаконні споруди чиновники демонтовують, інші «виростають», як гриби після дощу. 

Впорядкувати розташування всіх тимчасових споруд у Рівному міська влада взялася кілька років тому.

Що вже вдалося зробити, розповів начальник відділу генплану і розвитку міста управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради Андрій Юрков.

Спеціалісти управління постійно виявляють незаконні споруди. Ми ведемо розмови з їхніми власниками, зокрема з тими, хто хоче працювати законно і готовий іти на компроміс. Багато з них – свідомі громадяни і розуміють, що працюють незаконно, тому намагаються співпрацювати і брати участь у розробленні комплексної схеми розміщення засобів дрібнороздрібної торговельної мережі в місті Рівному.

Підприємцям – власникам тимчасових споруд, які розміщені у недозволених місцях, пропонуємо забирати свої ТС, або ж їх буде демонтовано.

Також ми розробляємо механізм, на умовах якого в дозволених місцях можна буде розміщувати ТС. Швидше за все, право користування земельною ділянкою буде надаватися через процедуру аукціону, це найбільш прозорий і конкурентний механізм. 

На сайті управління є інтерактивна карта arhrv.gov.ua/map/temp, на якій нанесені майже всі незаконні ТС, їх там понад 200. 

Андрій Юрков каже про методи впливу на підприємців:

Ми готові йти на компроміс, дати час підприємцям на перенесення споруди в інше місце, адже для багатьох це єдиний заробіток. Методів впливу на людей, які працюють незаконно, є достатньо: це і штрафні санкції, і притягнення до відповідальності тощо. Також передбачена відповідальність і тих осіб,  які незаконно дозволяють підключати електроенергію до своїх приміщень.

За словами Андрія Юркова, лише за шість місяців 2018 року у Рівному знесли 12 тимчасових споруд. Торік було демонтовано 24 незаконно встановлені тимчасові споруди.

До слова, тимчасова споруда торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності – це одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій з урахуванням основних вимог до споруд, визначених технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд, і встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень