Audi «схрестили» з Range Rover (ФОТО)

Таких авто є лише 5

 В Італії знайшли дуже рідкісний і незвичайний Audi 1986 року. Він виглядає як знамените ралійне купе Quattro, та під кузовом ховаються агрегати Range Rover.

Цей спорткар має вельми цікаву історію. Його створила команда італійського гонщика Франко де Паолі для знаменитого ралі «Париж-Дакар».

Проєкт отримав відповідну назву Audi Quattro Dakar.

Франко де Паолі хотів виступати на Audi Quattro, а на той час рівних цьому авто не було на чемпіонаті світу з ралі WRC. Але для пустелі авто було недостатньо хорошими, тому виникла ідея створити гібрид Audi Quattro та Range Rover.

Від ралійного Audi залишився тільки кузов із композитних матеріалів, який встановили на рамне шасі Range Rover першого покоління. У британського позашляховика запозичили і повнопривідну трансмісію, і навіть 3,5-літровий V8.
 
Після доопрацювання віддача двигуна зросла зі 165 до 230 к. с. Також з'явилася пневмопідвіска. В авто високий кліренс і величезні позашляхові шини.
 
У салоні встановили спортивні крісла Sparco і каркас безпеки. З'явився бортовий комп'ютер.

Всього було випущено п'ять Audi Dakar.
 
У 1986-1987 роках вони брали участь у ралі «Париж-Дакар» і «Атлас», але якихось особливих успіхів не досягли. Саме цей спорткар, який знайшли в Італії, у 2021 році пройшов реставрацію.
 
Джерело: Фокус

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень