АТОвці чи діти-сироти: кому дістанеться «будинок вчителя» в Олександрії на Рівненщині

Конфлікт виник навколо будівлі, що є частиною комплексу сімейного типу

До депутатів Рівненської обласної ради звернулися учасники АТО, аби передати будівлю, що має назву «будинок вчителя» та нині не використовується, на баланс Олександрійської сільської ради. Адже після цього сільська рада зможе віддати це приміщення АТОвцям. Як відзначають самі військові, там можуть розміститися 4 сім’ї.

Однак, така ідея не сподобалася представникам Рівненської районної держадміністрації. Адже там можна зробити будинок для ще двох прийомних сімей. І як говорить заступник голови РДА Сергій Подолін, район готовий взяти це приміщення на баланс та привести до ладу:

Для ремонту та для облаштування цих приміщень гроші в районному бюджеті є. І спільна думка депутатського корпусу і адміністрації, що доцільно в цьому майновому комплексі продовжувати цю діяльність

Втім, представник учасників бойових дій Андрій Саган говорить, що близько 10 років це приміщення стояло незайнятим, і тільки ним зацікавилися АТОвці, відразу ж свій інтерес показала і районна влада. Однак, як відзначає Андрій Саган, за кілька місяців там не було зроблено нічого для того, аби поселити в будинок дітей:

Якщо там дійсно до кінця року заселяться діти, питань нема - ми тільки за. Але тут питання в іншому. На сьогодні в обласну раду кинули папірчик з району, що вони там будуть створювати ДБСТ, і б’ють себе в груди, що будуть створювати. Але що за 8 місяців реально створено для того, щоб дійсно туди заселили дітей?

Члени економічної комісії облради, до якої й звернулися з проблемою, відповіли, що ситуація досить складна, адже діти-сироти та АТОвці – це дві пільгові категорії людей, і мають право на рівний захист з боку влади. Тож питання відклали до наступної комісії, аби дати можливість військовим та районній раді знайти компроміс.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень