Археологи розкопали древню статую священника: одна з найкрасивіших знахідок (ФОТО)

Статуї близько 2000 років

Фото - microgen

Древню статую священника археологи розкопали у Туреччині.

Статую, якій, ймовірно, близько 2 тисяч років, викопали у турецькій провінції Денізлі, в стародавньому місті Лаодікія, повідомляє видання Daily News. Там постійно працює команда турецьких археологів під керівництвом професора Університету Памуккале Джелалом Шимшеком.

Команда вчених виявила статую священника в західному театрі на 15 тисяч місць в місті, якому понад сім тисяч років.

Це одна з найкрасивіших знахідок 2020 року з точки зору віку, професії та, в особливості, дуже яскравого портрета, який ми можемо датувати періодом пізнього еллінізму та ранньої імперії, – зауважив професор.

До слова, місто Лаодікія, розташоване на річці Лік, було засновано на честь дружини Селевкідського царя Антіоха II Теоса в III столітті до нашої ери. Але вчені з'ясували, що історія Лаодикії насправді відходить аж до 5500 року до н. е.

Місто, яке знайшли під час розкопок, працівників музею Денізлі у 2003 році, переживало свій розквіт між першим і третім століттями нашої ери. В цьому населеному пункті жило близько восьми тисяч людей.

Джерело: РБК-Україна

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень