Не тільки Карабах. Ердоган заявив, що Єрусалим – це Туреччина (ФОТО)

«Це наше місто» (с)

[media=200538]

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган відкрив сесію турецького парламенту в четвер промовою, адресованою Єрусалиму і палестинському народу, в якій він заявив: «Єрусалим — це наше місто».

Про це повідомляє видання The Jerusalem Post, передають Патріоти України.

«У цьому місті, яке нам довелося покинути в сльозах під час Першої світової війни, досі можна зустріти сліди османського опору. Отже, Єрусалим — це наше місто, місто від нас», — сказав Ердоган, посилаючись на правління Османської імперії над Єрусалимом, яке тривало чотири століття (1517−1917).

Ердоган згадав, що стіни Єрусалиму, а також Купол Скелі в Старому місті Єрусалиму були реконструйовані і відновлені Сулейманом Пишним, який правив імперією Османа з 1520 року до своєї смерті в 1566 році.

«Проблема Єрусалиму — не звичайна геополітична проблема для нас. Перш за все, нинішній зовнішній вигляд Старого міста, який є серцем Єрусалиму, був побудований Сулейманом Пишним, з його стінами, базаром і багатьма будинками. Наші предки століттями виявляли повагу і високо цінували це місто».

Потім Ердоган звернувся до палестинського питання, заявивши, що «ми вважаємо честю від імені нашої країни і нації відстовати права пригнобленого палестинського народу на всіх платформах, з якими ми жили століттями».

«З таким розумінням ми будемо до кінця слідувати як справі палестинців, яка є кривавою раною світової свідомості, так і справі Єрусалиму», — завершив він.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень