Аргентина у неймовірному матчі відібрала у Франції титул чемпіона світу (ФОТО)

«Альбіселесте» втретє в історії перемогли на Мундіалі

У неділю, 18 грудня, збірна Аргентини здолала національну команду Франції у вирішальному матчі чемпіонату світу 2022. Поєдинок на стадіоні «Лусаїл-Айконік» завершився з рахунком 3:3, а в серії пенальті більш влучними виявилися аргентинці.

Рахунок матчу відкрив Ліонель Мессі на 23-й хвилині. Усман Дембеле порушив правила, завдавши удару не по м'ячу, а по ногах Анхеля Ді Марії – арбітр призначив пенальті. Мессі холоднокровно низом відправив м'яч в правий кут, а Уго Льоріс стрибнув у інший.

Ще до кінця тайму Аргентина зміцнила свою перевагу – розкішну контратаку після передачі Алексіса Мак Аллістера завершив Ді Марія.

Майже до кінця матчу здавалося, що переможець вже визначений, однак за 10 хвилин до кінця матчу арбітр призначив пенальті у ворота аргентинців – Ніколас Отаменді в штрафному прихопив за плече Рандаля Коло Муані.

 

Одинадцятиметровий холоднокровно реалізував Кіліан Мбаппе, пробивши низомм у лівий кут. 

 

Еміліано Мартінес вгадав напрямок удару, але відбити не зумів.

За 97 секунд Мбаппе зрівняв рахунок, відправивши в один дотик м'яч у кут після передачі Ліліана Тюрама. Це найшвидший дубль в історії Мундіалю.

В екстратаймі аргентинці вийшли вперед. З ударом Лаутаро Мартінеса впорався голкіпер, але Мессі добив м'яч у сітку.

 

Однак за кілька хвилин Мбаппе знову зрівняв рахунок.

 

Він влучив у руку Гонсало Монтьєлю, а потім реалізував пенальті. 

Отже, переможець визначився у серії пенальті. За «альбіселесте» забили Ліонель Мессі, Пауло Дібала, Леандро Паредес та Гонсало Монтієль, тоді як у французів Кінгслі Коман та Орельєн Чуамені змарнували нагоду забити.

Мессі під купкою футболістів

Таким чином, перемігши Францію, Аргентина втретє в історії стала чемпіоном світу. Раніше головний трофей «альбіселесте» здобували 1978-го та 1986-го.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень