Хто вестиме дебати: Зеленський назвав арбітра (ВІДЕО)

Нові умови

Володимир Зеленський опублікував чергове відео з новими умовами щодо дебатів на НСК «Олімпійський».

У ньому йдеться (мовою оригіналу):

- Для уникнення підкупу, провокацій, адміністративного тиску ми пропонуємо призначити окремого незалежного арбітра і ведучого для проведення дебатів. Юлія Тимошенко. Ви зайняли третє місце у першому турі та не підтримали жодного з кандидатів. Чи зможете Ви стати гарантом чесних правил та рівних можливостей на дебатах? Чекаю на відповідь протягом 24 годин.

Поки на сторінці Facebook відповіді від Юлії Тимошенко немає.

Тим часом, центральна виборча комісія вирішила нагади, що ж таке дебати згідно з законом. Їх до речі, є три види. Про це докладніше ви можете прочитати на офіційній сторінці ЦВК. Головне, що зауважує центрвиборчком.

Теледебати проводяться між кандидатами на пост Президента України у разі призначення Центральною виборчою комісією повторного голосування, відповідно до частин першої – пʼятої статті 62 Закону. Станом на 4 квітня Центральна виборча комісія не встановила результатів голосування першого туру (опрацьовані ще не всі протоколи з мокрими печатками, на це офіційно ЦВК має час до 10 квітня).

Закон чітко встановлює час, тривалість та порядок проведення теледебатів. Так, теледебати за рахунок коштів Державного бюджету проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин.

Центральна виборча комісія звертає увагу, що агітація перед повторним голосуванням розпочинається з наступного дня після призначення другого туру, і закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем повторного голосування. Агітація до встановлення Центральною виборчою комісією результатів голосування першого туру є грубим порушенням вимог Закону.

Дискусії між субʼєктами виборчого процесу щодо місця та умов проведення теледебатів можуть бути сприйняті як передвиборча агітація.

Центральна виборча комісія закликає всіх суб’єктів виборчого процесу, телерадіокомпанії, громадські організації та експертів на цьому етапі не маніпулювати суспільною думкою щодо проведення теледебатів.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень