Аптеки Рівного досі торгують інгредієнтами для наркотиків, - активісти

Попри те, що суд триває

Фото зі сторінки "Національного корпусу".

У Рівному в аптеках продають сильнодійні препарати без рецепта. Подекуди наркомани використовують їх, як інгредієнти для приготування наркотиків.

Про це розповіли члени громадських організацій «Здорова країна» та «Характерник». Торік вони проводили акцію, в рамках якої підсилали до двох закладів на вулицях Макарова та Костромській своїх людей.

Без рецепта їм безперешкодно продавали пігулки, на кшталт солпадеїну та інших кодеїновмісних препаратів. Попри розголос у ЗМІ та нарікання рівнян, жодну з цих аптек досі не закрили, розповідає представник ГО «Характерник» Ігор Сухий:

У вересні торік активісти Рівного провели акцію з контрольною закупкою без рецепта на Мельника, 16. Був розголос у ЗМІ, але на сьогодні аптека працює, відкрилася ще одна. В суді щодо власника аптек Мазепи триває судова справа вже три роки.

Обидві аптеки належали підприємцю Юрію Мазепі або його близьким. У Рівненському міському суді вже три роки тягнеться справа щодо притягнення чоловіка до відповідальності.

В поліції кажуть, що за час розслідування щодо Юрія Мазепи правоохоронці зібрали досить необхідних доказів. Ще у 2014 році провели обшуки в аптеці підприємця на Костромській.

Фото зі сторінки "Національного корпусу".

Сам Мазепа запевняв суд, що він не торгує такими препаратами. Та слідчі відстежили канали, де підприємець закупляв ці товари. Нині справа висить у повітрі. Посприяти закриттю цих аптек активісти просять міську владу.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень