Антибіотики продаватимуть тільки за електронним рецептом. Передайте пенсіонерам

Відомо, що правила запрацюють вже у квітні 2022 року

З 1 квітня 2022 року в Україні антибіотики в аптеках продаватимуть виключно пацієнтам, які мають електронний рецепт. А потому такий спосіб продажу рецептурних ліків поширять й на інші препарати, розповів перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Комаріда.

- Ми хочемо встановити дієві механізми контролю за відпуском власне рецептурних лікарських засобів і починаємо, звісно, з антибіотиків для боротьби з антибіотикорезистентністю, — каже посадовець.

Наразі, чимало аптек вже на вхідних дверях розмістили наліпки, які інформують, що антибіотики продають тільки за рецептом.

Раніше у Центрі громадського здоров’я МОЗ України вже застерігали від безконтрольного приймання антибіотиків при COVID-19, адже вони, лиш знижують ефективність лікування вірусної інфекції.

За матеріалами ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень