Для чого лікарі приписують антибіотики при COVID-19

Усім відомо, що це вірусна хвороба, однак не все так просто

В Україні коронавірусну хворобу нерідко лікують антибіотиками. Пацієнти постійно цікавляться, чому лікарі так роблять, якщо ця інфекція не піддається таким препаратами.

Прояснив ситуацію київський лікар-інфекціоніст вищої категорії, кандидат медичних наук Віталій Янченко. За його словами, якщо лікар призначає вам антибіотик при COVID-19 - це не ознака некомпетентності.

Таким чином лікар намагається допомогти вам уникнути ускладнень після хвороби. Встановлено, що після коронавірусу у хворого може розвинутися ще й бактеріальна пневмонія. Для запобігання цій недузі лікар і призначає антибіотик.

Лікар-інфекціоніст наголошує, що вірус підступно діє на імунну систему, викликаючи вторинні бактеріальні пневмонії. І через це всім хворим призначають 2-3 антибіотики, які запобігають бактеріальному ускладненню.

Джерело – Факти

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень