Американець ставить на ноги поранених у рівненському госпіталі (ФОТО/ВІДЕО)

Має татуювання з тризубом і гарно розмовляє українською

Богдан Борис – фізіотерапевт з США, але має українське коріння. Він ставив на ноги поранених в Іраку та Афганістані. З перших тижнів війни приїхав до Львова, де працював волонтером. А під час третьої поїздки у басейні організував заняття для найважчих поранених. 75-річний спеціаліст вчить заново ходити та покращує фізичну витривалість.

Своїх пацієнтів лагідно називає «качечками».

«Це мої качечки», так перед заняттям ветеранів підбадьорює Богдан. Кожному дає гумову «качечку», щоб подавали сигнали у разі потреби.

Я збираю таких пацієнтів, вони ще є у візочках. Не можуть на ноги стати взагалі. Ми їх ставимо в басейні, якийсь час набирають сили, м’язи укріплюються, і прогресивно до того, що можуть насухо ходити, - пояснює фахівець.      

Реабілітологом Богдан працює останні 10 років, відколи вийшов на пенсію. У військових госпіталях США лікував поранених в Іраку та Афганістані.

Богдан – син українських емігрантів, які виїхали під час Другої світової війни. Оселилися в діаспорі під Нью-Йорком, але зв’язків з ріднею не обірвали. На знак того, що він за походженням і духом українець, Богдан показує татуювання на плечі – тризуб і символ з вірша Тараса Шевченка.

Все відчував цей потяг до України. Мої родичі були дуже патріотичні. Всі українські справи підтримували, наша родина має близькі зв’язки у Львові, - пояснює підтримку України.

Ветеранів, яким важко рухатися, фахівець всіляко підтримує, спускає у воду. Володимиру, який отримав поранення в голову під Мар’їнкою – на ноги одягає спеціальні обважнювачі. Два місяці вправ - і військовий почав ходити. 

У коліні нога не згиналася. Була спластична, вона спала в якийсь момент. Можу повноцінно більш-менш ходити по східцях, - каже Володимир Музика.  

Скількох земляків поставив на ноги – Богдан збився лічити. Наступного тижня реабілітолог їде додому. В Україну Богдан знову обіцяє повернутися навесні, щоб продовжити реабілітацію земляків.

Джерело: «Ми - Україна» 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень