Американці готові давати або їжу, або гроші українцям, які постраждали від війни, - мерія Рівного

Це лише один із можливих варіантів співпраці з Всесвітньою організацією продовольства

Рівне може стати хорошою логістичною базою, звідки направлятимуть продуктову допомогу жителям тих областей України, які найбільше потерпають від війни. Такий висновок зробили представники Всесвітньої продовольчої програми ООН World Food Programme під час візиту у Рівне. 

Сьогодні до Рівного приїздить директор Всесвітньої організації продовольства Девід Бізлі. В рамках візиту він проведе зустрічі з представниками харчової промисловості, бізнесу та внутрішньо переміщеними особами, повідомив міський голова Олександр Третяк: 

- Наприкінці березня 2022 Девід стверджував, що унаслідок військової агресії, яку розпочала РФ в Україні близько 50 мільйонів людей зіткнуться з голодом.

 

Своїм пріоритетним завданням у зв’язку із війною пан Девід вважає знаходження можливостей постачання тисячі тонн продовольства в Україну, створення хабів розподілу гуманітарної допомоги, а також організація постачання українських зернових культур в країні, які цього потребують найбільш, - йдеться у повідомленні міського голови Олександра Третяка.

Нагадаємо, днями повідомлялось про три імовірних напрямки роботи з організацією.

Перший — це допомога населенню, яке постраждало від війни через забезпечення продовольчими товарами або виплатою коштів на купівлю продуктів.

Ця допомога передбачена для внутрішньо переміщених осіб.

Для отримання грошової виплати — мова йде про 75 доларів на людину — потрібно мати довідку ВПО та заповнити просту анкету. Після цього упродовж 48-72 годин надійде сума через Western Union.

Повідомляється, що такими виплатами програма планує охопити 500 тисяч осіб (не лише на Рівненщині).

А от до продовольчого забезпечення — а саме видачі та формування продуктових пакетів — планують залучати й місцевий бізнес.

Рівненські виробничники презентували міжнародним партнерам свої можливості, тож, ймовірно, вже найближчим часом саме місцевий бізнес зможе долучитися до проєкту.

 

А це вже другий напрям діяльності WFP. Бо ж, зазначають

представники WFP, підтримка бізнесу, інвестиції у нього — це поштовх до розвитку економіки.

Третій напрямок — це надання продуктів для закладів харчування, де годують вимушених переселенців. Ця допомога має стати додатком до тієї, яку вже надають ВПО у місті.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень