«А-ля Радянський союз»: у Рівненському СІЗО хочуть облаштувати навчальні класи

І просять гроші з міського бюджету

 

У Рівненському СІЗО хочуть облаштувати навчальні класи для неповнолітніх. Для цього потрібно 200 тисяч гривень з міського бюджету. На ці гроші у слідчому ізоляторі закуплять комп’ютери та проведуть інтернет.

Фінансування просять включити у програму профілактики правопорушень у Рівному. Неповнолітні затримані мають гарантоване конституцією право на освіту, однак можливості їх навчати у СІЗО немає, говорить директор ізолятора Юрій Ткачук:

Щоб надалі вони не скоювали злочини, потрібна їм увага. В першу чергу - це виховання, навчання, гарантоване Конституцією України право на освіту. А відповідно для цього треба створити умови. Те ж саме ЗНО. Деякі приїжджають, не вміють ні писати, ні читати. На жаль, ми самостійно не можемо це зробити. Наші працівники на ЗНО приносять комп’ютери з дому – а-ля Радянський союз і так далі.

За словами Юрія Ткачука, освіта в СІЗО для неповнолітніх необхідна для зменшення кількості рецидивів. В Європі рівень повторних злочинів 40%, в той час як в Україні - 90%, каже чиновник.

Прохання виділити для ізолятора 200 тисяч викликали сумнів у депутатів, які розглядали це питання на бюджетній комісії.

Учасниця комісії Галина Кульчинська наголосила, що потреби у покращенні умов навчання мають і рівненські школи, а для учнів у СІЗО можна передати й старе обладнання. Утім прохання щодо фінансування з програми комісія таки підтримала. Останнє слово за сесією міської ради.

  Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень