Активісти команди «Слуга Народу» в Рівному стали донорами (ФОТО)

Сьогодні зранку рівненська команда «Слуг Народу» долучилася до благодійної акції зі здачі крові.

Стати донорами активісти вирішили через необхідність.

Адже у карантинний період кількість охочих пожертвувати свою кров різко зменшилася. Акцію влаштували до Дня рятувальника, який в Україні відзначають сьогодні. Адже донорська кров нерідко рятує чиїсь життя.

Депутатка Рівненської міської ради, активістка команди «Слуга Народу» Любов Романюк є доноркою зі стажем, бо має рідкісну групу крові - IV з негативним резус-фактором:

- Жінка, яка замінила мені бабусю, була почесним донором України. Я надихалася її прикладом, а коли дізналася, що у мене рідкісна група крові, то зрозуміла, що можу врятувати чиєсь життя.

 

Тому здавати кров було моїм свідомим рішенням.

 

Коли я завагітніла, то не могла здавати кров. Однак після народження дитини повернулася до станції переливання крові. Тут дуже привітний колектив. Завжди комфортно з ними спілкуватися.

 

Мене дуже тішить, що 16-річний син уже сказав, що теж хоче бути донором. Як тільки йому виповниться 18 років, то здаватимемо кров разом.

 

Взагалі бути донором корисно. Адже людина, яка жертвує кров, веде здоровий спосіб життя, дотримується правильного графіку та стежить за станом свого організму.

Депутатка Рівненської міської ради, активістка команди «Слуга Народу» Любов Романюк

Рівненський бізнесмен та активіст команди «Слуга Народу» Олексій Яницький розповідає, що страх здавати кров зникає одразу, коли тобі розповідають, для кого це потрібно:

- Коли дізнався, що кров потрібна для дітей з обласної лікарні, то одразу прийшов у Центр служби крові.

 

Я уже вирішив, що і надалі буду донором та залучатиму до цього своїх друзів.

Рівненський бізнесмен та активіст команди «Слуга Народу» Олексій Яницький

Голова ОСББ, представник команди «Слуга Народу» Ігор Ханенко з усмішкою вийшов з процедурної. Каже, що жертвує кров вперше, проте згодом обов’язково ще раз відвідає Центр служби крові:

- Спочатку по шкірі бігали мурашки. Однак потім це минулося.

 

Взагалі мій брат є донором на постійній основі.

 

Коли я почув, що буде збір крові, то одразу відгукнувся. Більше того, здавати кров для організму дуже корисно. Медики переконують, що для профілактики чоловіку потрібно здати кров мінімум двічі на рік.

Голова ОСББ, представник команди «Слуга Народу» Ігор Ханенко

За словами головної лікарки комунального закладу «Рівненський обласний центр служби крові» Ліни Михальчук, вони зараз активно запрошують ще раз прийти усіх донорів, які в них уже до цього бували:

- Оскільки у нас в рази зменшилася кількість донорів, то центр почав розповсюджувати оголошення всюди, де тільки можна, у тому числі й у соціальних мережах.

 

Буває, що лікарня до нас направляє родичів хворого, щоб ті здали кров. Але цей процес потрібно контролювати, бо деякі еритроцити мають надто короткий термін зберігання. Тому ми більш планомірно заготовляємо ті групи крові, яких наразі потребують пацієнти.

 

Кожного ранку проводимо перевірку того, що у нас є. Однак скажу, що кров нам потрібна щодня.

Очільниця комунального закладу «Рівненський обласний центр служби крові» Ліна Михальчук

* на правах реклами

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень