Стартував унікальний проєкт: кандидата у депутати Рівнеради може запропонувати кожен охочий

Проєкт започаткувала партія «Слуга народу» в Рівному

Запропонувати кандидатів у депутати Рівнеради тепер можуть усі охочі рівняни. Це стало можливим у рамках проєкту «Народний кандидат», який започаткувала партія «Слуга народу» у Рівному.

Подати свого кандидата у виборчий список партії можуть громадські організації, трудові колективи, експертні середовища та партії, які не беруть участі у місцевих виборах.

Презентація проєкту "Народний кандидат".

Таким чином «Слуга народу» хоче залучити до керування містом професіоналів різних галузей, говорить голова Рівненської обласної організації політичної партії Юрій Ліпський:

Охочого стати «Народним кандидатом» має підтримати не менше 10 осіб. Тим часом він сам повинен обдумати програмні ідеї щодо того, що змінив би у місті першочергово, а потім презентувати їх публічно. Вся ця інформація буде доступною для обговорення на ресурсах осередку партії. Кращих із учасників проєкту ми долучимо в список нашої партії на вибори до місцевих рад. Адже ми відкриті до співпраці і зацікавлені в тому, щоб участь у розвитку міста брали професіонали.

Праворуч - голова Рівненської обласної організації політичної партії «Слуга народу» Юрій Ліпський.

Інформація про всіх учасників проєкту буде розміщена на сайті осередку партії «Слуга народу» у Рівному та  Facebook-сторінці «Слуга Народу в Рівному».

Для висунення кандидата необхідно заповнити реєстраційну форму https://forms.gle/9sT8yq7UKptj37Qz7

Проєкт покликаний перезавантажити владу на місцях, розповідає народний депутат України, член партії «Слуга народу» Олександр Салійчук:

Річ у тім, що ми хочемо залучити у політику професіоналів різних галузей, активних громадян, представників громадських організацій. Це особливо важливо під час місцевих виборів. Адже мова йде про експертів і їх участь у  розвитку області, міста, селища, села. Такий формат дійсно дасть можливість «перезавантажити» владу на місцях.

Праворуч - народний депутат України, член партії «Слуга народу» Олександр Салійчук.

До слова, рівняни вже цікавляться проєктом «Народний кандидат». Першим учасником став Євген Савчук:

Минулого року за схожим проєктом я став помічником народного депутата на добровільних засадах. Тоді вдалося зібрати потужну команду професіоналів, експертів у різних сферах. За цей час я попрацював над масштабними проєктами всеукраїнського рівня. І це цікавий досвід.

 

Можливо, саме завдяки йому тепер у мене з’явилося загальне бачення і конкретні ідеї щодо розвитку міста, в якому живу. Хотілося б втілити ці задуми. На сьогодні я є частиною команди партії «Слуга народу» в Рівному. З усім тим вирішив взяти участь у проєкті «Народний кандидат». Адже це можливість публічної конкуренції з іншими кандидатами.

Ліворуч - член команди "Слуга народу" та участник проєкту "Народний кандидат" Євген Савчук.

Участь у проєкті взяла також Олександра Коваленко. Вона наголошує на прозорості ініціативи «Народний кандидат»:

Проєкт «Народний кандидат» стартував на початку тижня. І до мене вже були запитання із цього приводу від знайомих, починаючи від:  «А навіщо?» і закінчуючи: «Чи справді може податися кожен, хто захоче?». Так, це дійсно шанс для охочих спробувати свої сили, застосувати свій досвід, презентувати свої пропозиції, у яких напрямках розвивати місто, щоб у Рівному жилося комфортніше. Це шанс залучити до процесу професіоналів. І зробити це прозоро. Це хороша ініціатива, яку хочеться підтримати. Я є частиною команди цієї політичної партії. Тим часом на власному прикладі готова показати увесь процес і механізм, як можна стати кандидатом у депутати.

Праворуч - член команди "Слуга народу" та участниця проєкту "Народний кандидат" Олександра Коваленко.

Прийом заявок триватиме до 30 серпня. Далі до 4 вересня відбуватиметься громадське обговорення ідей та біографій кандидатів. Переможців оголосять на початку вересня.

Завершальним етапом для кандидатів стане публічна співбесіда, яку проведе конкурсна комісія у складі експертів із питань місцевого самоврядування та різних галузей життєдіяльності міста, очільників місцевої організації партії. Далі їхні кандидатури розглядатимуть під час формування виборчих списків до Рівненської міської ради.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень