Активіста Стерненка засудили на 7 років з конфіскацією половини майна

Сьогодні відбулося судове засідання

Одеський Приморський суд призначив активісту Сергію Стерненку 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна за, начебто, викрадення та катування людини. Про це повідомляє «УП».

Сергій Стерненко – екслідер «Правого Сектору», активіст і блогер. В Одесі критикував мера Геннадія Труханова та виступав проти забудови популярної зони відпочинку – одеського «Зеленого театру». У 2018 році на Стерненка скоїли три напади. Під час останнього двоє з ножами напали на Сергія неподалік його будинку, та активісту вдалося вбити ножем одного з нападників.

Однак його засудили не за це, а через заяву Сергія Щербича – проросійського депутата місцевої райради, якого вважають людиною Геннадія Труханова.

Навесні 2015 року на Одещині викрали й катували Щербича – новообраного депутата Комінтернівської райради. За словами потерпілого, йому зателефонував Стерненко і запропонував зустрітись, щоб обговорити питання його роботи. Приїхавши на місце, депутат побачив кілька автівок і людей, із двома з яких, Стерненком і його соратником Демчуком, за його словами, був знайомий особисто.

Депутат сів в одну з автівок, потім намагався втекти, однак його силою відвезли в підвал, де катували. Від чоловіка, зокрема, вимагали відмовитись від депутатства та погрожували фізичною розправою.

Коли жертву відпустили, він звернувся до правоохоронців. За твердженням обвинувачення, Щербич сам вказав на своїх викрадачів – Стерненка і Демчука. Однак спершу правоохоронці публічно не повідомляли ані про конкретних осіб, причетних до злочину, ані про їхні примітні особливості.

Викрадачі були в масках, однак «потерпілий» вважає, що це був саме Стерненко.

На думку обвинувачення, метою нападу було заволодіння майном Щербича – його банківською карткою і телефоном. Обтяжуючою обставиною суд вважає те, що викрадений був депутатом райради.

Сам Стерненко відкидає звинувачення та вважає їх політично вмотивованими. На своїй сторінці у фейсбуці він розповідає про очевидні «логічні діри» у ході слідства, що доводить сфабрикованість справи.

Лише за п’ять місяців Стерненку та Демчуку вручили підозри. Їх затримали й арештували, однак пізніше випустили з-під варти. Справу передали в суд для розгляду по суті ще у 2016 році. Потерпілий переважно не з’являвся до суду.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень