Агресивні психопати: чому коти кусаються, коли їх гладять?

Є низка причин

Кішки досить норовливі тварини, що іноді дозволяють собі неприємні витівки. Наприклад, деякі муркотики кусають господаря за руку в той момент, коли їх намагаються погладити.

Чому це відбувається, невже обожнюваний усіма домашній кіт настільки не любить своїх господарів? Насправді чинити подібним чином іноді може навіть ласкава і добра кішка. Причини такої поведінки можуть бути різними.

Кішка сама вирішує, коли ви повинні припинити її гладити

Ми впевнені у тому, що наші пухнасті вихованці обожнюють, коли ми їх гладимо. Зазвичай кішка сама йде на коліна до господині, муркоче і всім своїм виглядом дає зрозуміти, що чекає ласки. У такий момент тварина відчуває себе розслабленою, її добре і спокійно поруч із вами.

Ви гладите кішку по спинці протягом деякого часу, і раптом вона раптово хапає зубами вашу руку. Така поведінка вихованця говорить про одне — йому просто набридли ваші нескінченні погладжування. Зовсім неважливо, що кішка сама прийшла до вас за цією ласкою.

Кішці не подобається, коли її гладять

Якщо тварина кусає вас щоразу, коли ви намагаєтеся її погладити, можливо, їй просто це не подобається. Таке іноді буває, і господарям доведеться змиритися з неможливістю гладити свого пухнастика через його норовливий характер.

У кішки щось болить

Раптовий укус може супроводжуватися коротким жалібним нявканням кішки. У такий момент вихованець спробує ухилитися від вас, втекти в сторону. Швидше за все, у кішки щось болить, і ви, погладивши її, доторкнулися до хворого місця. У цьому разі слід негайно показати свого улюбленця ветеринару.

У кота вирують гормони

Іноді кусати господарів починає некастрований кіт, у якого грають гормони. Зазвичай після операції тварина заспокоюється, стає мирною і з готовністю дає себе гладити.

Кішка так грається

Нерідко господарі самі використовують свої руки для гри з домашнім вихованцем. Поступово кішка звикає до цього і починає думати, що хапати людей за руки — цілком нормально.

Вона всього лише грається і не розуміє, що робить вам боляче. Щоб це припинити, потрібно відмовитися від іграшок, які доводиться тримати в руці в процесі гри.

Це - акт помсти

Наші хвостаті друзі мають відмінну пам'ять, а ще у них буває поганий характер. Якщо випадково образити кішку (наприклад, наступити їй на хвіст), вона може затаїти образу і потім «помститися» своєму кривдникові, вкусивши його за руку. Не потрібно сердитися на тварину, вона просто захищає власну честь і гідність. Однак, відучувати від такої поведінки вихованця все ж варто.

Кішка просто ревнує

Якщо в будинку живе кілька кішок, то між ними цілком може виникнути конкуренція і боротьба за любов господарів. Якщо одна тварина бачить, як ви ласкаво гладите «суперника», то може приревнувати. Таким чином, укус під час погладжування буде способом продемонструвати господареві свої ображені почуття. Кішки — великі власниці, і якщо вони заявляють на вас свої права, доводиться з цим рахуватися.

Тварина так висловлює свою любов

Кусання руки, яка гладить кішку — далеко не завжди акт агресії. Річ у тім, що ці тварини часто покусують одне одного під час гри, демонструючи таким способом свої теплі почуття. Оскільки господиня, в розумінні кішки, це теж член її сім'ї, то вона вибирає звичні методи для демонстрації своєї любові — тобто просто кусає. Розпізнати цей мотив зовсім нескладно, бо вихованець буде і покусувати вас, і леститися одночасно.

Джерело: Ukr.media 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень