«Африканська паніка» накриває Європу через новий штам вірусу: Долає вакцини від COVID-19

Авіаперельоти масово скасовують: «Він уже прилетів до Бельгії»

Паніка охоплює європейців, які опинилися практично відрізаними від світу під час відпочинку у Південній Африці. Там виявили новий штам вірусу COVID-19.

Світова бюрократія стверджує, що цей вірус є ще заразнішим за всі попередні. Його підступність, мовляв, ще й в тому, що про ти нього не діють відомі дотепер вакцини.

Його назвали «ОМІКРОН»

"Омікрон" це "О" -- 15-та літера грецького алфавіту. У нумеричній системі ця літера також передає число 70

Як повідомляє «Євроньюс», дедалі більше країн призупиняють авіасполучення з півднем Африки після виявлення там нового штаму коронавірусу «Омікрон».

У Європі після Великобританії, Франції, Італії та Швейцарії подібну заборону вводять Росія (з неділі) та Іспанія (з вівторка).

У Бельгії, де виявлено перший випадок зараження новим варіантом, у найближчі три тижні бари та ресторани закриватимуться о 23.00, нічні клуби тимчасово припинять роботу.

«Так, у нашій країні є перший підтверджений випадок. Йдеться про людину, яка приїхала з-за кордону.

 

Його тест дав позитивний результат 22 листопада. Він не був вакцинований і раніше не хворів на Covid-19», - уточнив бельгійський міністр охорони здоров'я Франк Ванденбрук.

Натисніть плей, щоб переглянути відео від "Євроньюс"

По той бік Атлантики до США та Канади, які вже заборонили перельоти до ПАР та сусідніх держав, приєдналася Бразилія. Японія вводить 10-денний карантин для всіх, хто прибуває звідти.

І хоча Всесвітня організація охорони здоров'я закликає не вести обмеження на подорожі, у керівництва Євросоюзу іншу думку:

«Сполучення з півднем Африки має бути припинене, поки ми не отримаємо чіткого розуміння небезпеки, яку представляє новий варіант.

 

Мандрівники, які повертаються з цього регіону, повинні дотримуватися суворі карантинні заходи», - заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

Особливе занепокоєння ВООЗ викликає високу ймовірність зараження новим штамом тих, хто вже перехворів, зокрема заразившись варіантом «Дельта».

Провідні виробники вакцин заявили, що почали вивчення варіанта B.1.1.529. У BioNTech пообіцяли оприлюднити результати дослідження за два тижні. Керівництво Moderna готове адаптувати бустерну дозу вакцини до нового різновиду коронавірусу.

Відео на тему: «Эта музыка будет вечной»?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень