Аеродром смерті: На росії атакували летовище у Ліпецьку, де базувалися МІГ-31 (ФОТО/ВІДЕО)

З чотирьох населених пунктів евакуюють людей  

На території Липецького муніципального округу на росії запроваджують режим надзвичайної ситуації й оголосили про евакуацію жителів чотирьох населених пунктів: Копцевих хуторів, Федоровки, Яковлевки, Тинковки.

До всіх населених пунктів прибули автобуси для евакуації мешканців. На місці працюють екстрені служби та голова Липецького муніципального округу. Ведеться подомовий обхід. Частина мешканців вирішила не залишати будинки і сховатися у підвалах, – повідомив губернатор Липецької області Ігор Артамонов.

Евакуацію, ймовірно, оголосили через вибухи на військовому аеродромі після атаки українських дронів. Однак губернатор не каже, що палає летовище, а розповідає про потребу екстрених служб здійснити «ліквідацію наслідків детонації вибухонебезпечних об'єктів».

У Головному управлінні МНС з Липецької області підтверджують пожежу на військовому аеродромі. Разом з тим у мережі з'явилися нові кадри про летовище у вогні.

Прокоментували подію і у Генштабі України. Там заявили таке:

- Сили оборони України успішно уразили військовий аеродром та засоби ППО російських окупантів. Сьогодні вночі Сили оборони України завдали удару по аеродрому «Ліпецьк» (Ліпецька область, рф).

 

В ході атаки уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів в районі летовища.

 

 

Зафіксовано декілька джерел загоряння, здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація. Відомо, що на аеродромі «Ліпецьк» базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил рф.

 

Результати ураження уточнюються. Окрім цього, наші підрозділи завдали ударів по зенітних ракетних дивізіонах рф на тимчасово окупованій території Донецької області. Зокрема, бойова робота здійснювалася по трьох радарах противника: двох – від комплексів С-350 та одному С-300.

 

Підтверджено точне влучання та знищення одного радару ЗРК С-350. Щодо інших двох цілей інформація наразі уточнюється.

 

Водночас, зафіксовано припинення роботи всіх трьох радарів ворога після ударів.

 

До бойової роботи були залучені підрозділи ракетних військ, Сил спеціальних операцій, сили й засоби Служби безпеки України та Сил безпілотних систем Збройних Сил України. Спільна бойова робота всіх складових Сил оборони по важливих цілях збройних сил рф триватиме й в подальшому.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень