Криворіжець шляхетно повернув власнику загублені 10 тисяч доларів (ФОТО)

А ви б віддали?

На батьківщині президента Зеленського трапився цікавий випадок. Про нього розповідає сайт РУДАНА.

Як повідомляється, 25 січня у Тернівському районі молодий чоловік знайшов на підлозі супермаркету конверт, у якому були 10 000 доларів готівкою.

Про те, що відбувалося далі, Ігор Єфремов сам розповів журналістам.

«Приїхав у магазин, буквально на 3 хвилини. Коли виходив, побачив пакунок. Повз нього вже пройшли, мабуть, 5 людей. Переді мною хлопчина взагалі наступив на нього.


Я звернув увагу, бо була банківська печатка на конверті. Підійняв, розгорнув, подивився, а там - гроші», – розповів Ігор журналістам.


Хлопець підійшов до охоронця і попросив записати свій номер телефону на випадок, якщо повернеться власник пакунку.
 
Потім Ігор поїхав додому, а приблизно за годину з’явився і той, хто загубив конверт. Він був у паніці, зателефонував Ігорю та домовився про зустріч.

«Закінчилось усе тим, що переглянули відео з камер спостереження, де були зафіксовані дати банку. Ці дати збіглися з тими, що й на знайденому конверті.


Ми зустрілись у відділі поліції. Хлопець був дуже засмучений, все перерахував. Він мені подякував, працівники поліції теж були в шоці. Кажуть, не щодня трапляються такі ситуації.


Хлопець розповів, що заїхав до магазину по шоколадку. А я пожартував, що вона йому дорого б обійшлася з такою втратою, але йому було не до жартів.


Я вирішив віддати гроші, тому що це велика втрата для людини. Для мене – тимчасова радість або покупка, а для людини – горе. Мені ж невідомо, куди ці гроші мали піти».

[media=169478]Це повідомлення по-різному коментують в соцмережах. Дехто захоплюється, дехто зауважує:

Правильно сделал. Не отдал бы, подняли видео с камер и увидели б кто присвоил.
 

2 года условно – присвоение имущества в особо крупном размере. У меня знакомый так попал. Барсетку бесхозную (забытую) взял, а там 10к баксов было. Загребли на следующий день, прямо на работе.

[media=169479]До речі, а от що каже Цивільний Кодекс

Стаття 193. Незаконне привласнення особою знайденого або чужого майна, що випадково опинилося у неї

Незаконне привласнення особою знайденого чи такого, що випадково опинилося у неї, чужого майна або скарбу, які мають особливу історичну, наукову, художню чи культурну цінність, - карається штрафом від ста до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців.
[media=169481]

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень