А що, так можна було? Чоловік повернув повістку назад у військкомат, бо так порадили родичі

Це сталося на Тернопільщині

У Тернопільській області чоловік відмовився від мобілізації, принісши назад до військкомату повістку.  Про це йдеться у вироку Кременецького районного суду Тернопільської області. 

За даними суду, у квітні 2023 року жителя Кременецького району визнали придатним до військової служби. 10 квітня 2023 року він повинен був прибути до військкомату для проходження військової служби по мобілізації. Чоловік прийшов у цей день до місцевого ТЦК і СП, заявивши, що він відмовляється від проходження служби та зник. 

На суді підозрюваний провину визнав. Він повідомив, що дійсно у квітні 2023 року він пройшов медичний огляд та його визнали придатним до служби, проте родичі йому порадили відмовитись від мобілізації.

 

А тому чоловік 10 квітня 2023 року прийшов до місцевого військкомату, повернув повістку та сказав, що не буде служити.

 

Підозрюваний додав, що він уже брав участь в АТО. Житель Тернопільщини зазначив, що він шкодує через свій вчинок та «ще подумає, чи йти йому до армії». 

Кременецький районний суд Тернопільської області визнав чоловіка винним. Його засудили до 3 років позбавлення волі. Цей вирок ще можна оскаржити в апеляційній інстанції. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень