В Україні почнуть штрафувати водіїв за нову відмітку на водійських правах: хто під загрозою?

Розповіли в Головному сервісному центрі МВС України

В Україні змінили правила оформлення та видачі водійських посвідчень. Відтепер деяким автомобілістам загрожує штраф, якщо в їхніх документах буде нова позначка «78».

Як зазначають у Головному сервісному центрі МВС України, код 78 у 12-й графі говорить про те, що водій складав на права на автомобілі з автоматичною коробкою перемикання передач.

Якщо поліція викриє такого керманича за керуванням транспортним засобом на «механіці», йому випишуть штраф за їзду без прав – 3 400 гривень.

Крім цієї зміни, водійські права нового зразка стали більш захищеними від підробки, а також можуть містити в собі додаткову інформацію про водіїв, зокрема про групу крові та згоду на посмертне донорство. Останні дані планується вказувати в майбутньому на прохання автомобіліста.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень