"Смартгодинник" для садів і виноградників: вчені розробили знахідку для врожаю

В чому полягає принцип роботи такого пристрою?

Датчик, який вміє точно зчитувати стан рослин безпосередньо зі стебла або стовбура плодових дерев чи винограду, розробила компанія Croptide з Нової Зеландії. Про це повідомляє iFarming.

Унікальність так званого смартгодинника для рослин полягає в тому, що його використання максимізує врожайність, покращує якість плодів, зменшує витрати води на 50%.

- Розробники називають датчик Croptide смартгодинником для рослин, який дає чітке розуміння того, що саме потрібно рослині в конкретний момент.

 

Фермери отримують практичну інформацію, яка допомагає їм ухвалювати ефективніші рішення для захисту або живлення своїх насаджень, – повідомляє видання.

Як розповідає співзасновник і генеральний директор компанії Croptide Хеміш Пенні, технологія Croptide максимізує врожайність, покращує якість плодів, зменшує витрати води на 50%, а також забезпечує кращі фінансові й екологічні результати:

- Завдяки датчикам Croptide фермери заощаджували до половини того обсягу води, який вони раніше використовували для поливу, - розповідає співзасновник.

Нещодавно інвестиційний проєкт на суму $2,56 млн був закритий компанією. Тепер Croptide проводить комерційні пілотні випробування своєї сенсорної технології на яблунях, винограді та ківі – трьох основних багаторічних культурах Нової Зеландії.

Джерело: Главред 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень