Пиріг Райське яблучко. М’який, ніжний, повітряний десерт до чаю, який підкорить ваші серця
Готувати геть нескладно
Надзвичайно смачний і повітряний домашній пиріг – суфле до чаю з яблуками. Рецепт простий, а смак приголомшливий! Вам такий десерт точно сподобається!
Інгредієнти:
Тісто:
- жовтки – 4 шт.
- цукор – 100 г. + ванільний цукор 1 пакетик
- сметана – 150 г.
- вершкове масло – 200 г
- холодне борошно – 350-380 г.
- розпушувач – 10 г.
- сіль – щіпка
Начинка:
- яблука – 5-7 шт.
- цукор – 1 ст. л.
- кориця – 1 ч. л.
- білки – 4 шт.
- сік лимона – 1 ст. л.
- цукор – 120 г.
- крохмаль – 30 г
Готуємо тісто. До борошна додаємо розпушувач і щіпку солі, на терці натираємо холодне вершкове масло. Перетираємо руками до крихти. Далі додаємо цукор, ванільний цукор, жовтки, сметану та усе перемішуємо.
Вимішуємо до консистенції однорідного тіста. 1/3 тіста завертаємо у харчову плівку та відкладаємо у морозильну камеру. Готуємо начинку.
До білків додаємо сік лимона, поступово досипаємо цукор та збиваємо міксером. Досипаємо крохмаль та перемішуємо лопаткою.
У форму на пергамент викладаємо тісто, потім нарізані яблука, посипані цукром та корицею. Зверху виливаємо безе і розрівнюємо. Дістаємо тісто з морозильної камери та натираємо на тертці на пиріг.
Випікаємо при 180 градусів 35-40 хвилин.
Джерело: gospodynka
Радіо Трек: НОВИНИ