Встигніть це зробити: 5 рослин, які треба посадити до початку заморозків

Перелік

До настання зими можна посадити холодостійкі овочі. Йдеться про ріпу, капусту, цибулю-порей, цикорій, петрушку та горох. Також популярними насадженнями в цей період є озима цибуля та часник.

Упродовж листопада городники сіють салат і шпинат. Може бути ще пізня квасоля, морква та редиска, утім, їх треба укривати агроволокном, поки не випаде сніг.

Допоки немає морозів, можна посадити рослини, яким не страшний холод. Зокрема, калину, горобину і глід. Аби вони пустили коріння, висота саджанців має бути мінімум 20 сантиметрів. Рослини садять вглиб на 40 сантиметрів і поливають. Стовбур краще замульчувати – тирсою чи хвоєю.

Деякі лікарські рослини також висаджують до зими, щоб вони загартувалися холодом. Утім, важливо, аби до них потрапляло достатньо світла. Можна посадити ромашку, валеріану, череду, звіробій, вербену, любисток, півонію незвичайну. Вони переживуть зиму, а розвиватися будуть – вже весною.

Під зиму садять однорічні квіти, які адаптовані до холодів. Це можуть бути хризантеми, космея, дельфініум, волошки, флокси, люпини.

У перших числах листопада, якщо надворі тепла погода, ще садять такі квіти, як тюльпан і гіацинт. Наприкінці місяця можете посадити проліски, які абсолютно пристосовані до холодів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень