На Росії Пригожина хочуть оголосити «державним зрадником», – Інститут вивчення війни

А як його усунути – питання відкрите

Сльозливі заяви ватажка найманців приватної військової компанії «Вагнер» Євгенія Пригожина не минули безслідно. Тепер керівництво держави-агресора Росії подумує як дискредитувати зухвальця, що посмів звинуватити міністерство оборони рф.

Про це йдеться у звіті ISW.

Спеціалісти американського аналітичного центру Інституту з вивчення війни вважають, що пропозиція ватажка «Вагнер» розкрити українській розвідці російські позиції в обмін на здачу Бахмута, свідчать про його боротьбу з Міноборони РФ за прихильність Путіна. Натомість насторожили диктатора своїми військово-політичними амбіціями.

Ці звинувачення навряд чи змусять Кремль усунути Пригожина найближчим часом, але можуть сприяти спробам дискредитувати його. Імовірно, Кремль готує механізми дискредитації Пригожина як зрадника.

 

Неназвані джерела в Кремлі повідомили, що Адміністрація президента Росії готує інформаційну операцію з публічної дискредитації Пригожина, але зазначили, що Кремль навряд чи буде погрожувати Пригожину, поки війська Вагнера знаходяться на передовій, - зазначають аналітики Інституту з вивчення війни.

Також повідомляють, що російські офіційні особи погрожували Пригожину оголосити його державним зрадником за спробу шантажувати Міноборони виходом з Бахмута для забезпечення боєприпасами.

Відступ Пригожина з Бахмута порушить військові плани – ризик, на який Путін навряд чи піде, – вважають аналітики.

При цьому усунути Пригожина не так просто, оскільки офіційної посади у російському уряді він не займає.

Джерело: «Українські новини» 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень