У білорусі з’явиться ядерна зброя: росія збирається розмістити її до літа

Про такі наміри диктатор рф путін заявив в інтерв’ю пропагандистам

Росія побудує в білорусі сховище для тактичної ядерної зброї.  Про це путін заявив в інтерв’ю пропагандисту павлу зарубіну. Сховище, за словами президента рф, побудують до 1 липня. Де саме його розмісять – не повідомляється.

Крім того, путін сказав, що росія вже допомогла переобладнати 10 літаків білорусі для застосування тактичної ядерної зброї та передала «Іскандер» це балістичний оперативно-тактичний ракетний комплекс класу земля-земля.

Підготовка екіпажів «Іскандерів» має розпочатися 3 квітня.

«Іскандери» можуть бити зарядами з білорусі як по Україні, так і по сусідніх країнах ЄС. Дальність польоту таких ракет становить близько 500 кілометрів.

За словами путіна, «приводом стала заява заступника міністра оборони Великої Британії, що вони збираються постачати снаряди в Україну зі збідненим ураном.

Ядерна зброя в білорусі – чергова російська ІПСО

Проте експерти розцінюють це як чергову інформаційну спецоперацію з боку росії. Адже путін намагався розмістити російську ядерну зброю в білорусі ще до вторгнення в Україну в лютому 2022 року, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

— Оголошення про розміщення тактичної ядерної зброї в білорусі не має відношення до ризику переростання ядерної війни, який залишається надзвичайно низьким.

 

Путін намагається використати побоювання Заходу щодо ядерної ескалації, розмістивши тактичну ядерну зброю в білорусі, заявили експерти ISW.

У Пентагоні вже відреагували на заяви лідера рф. Міністерство оборони США повідомило, що жодних ознак, які б вказували на те, що росія готується застосувати ядерну зброю, немає.

Кремль взяв Білорусь в ядерні заручники

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов впевнений, що нові заяви російського диктатора наближають внутрішню дестабілізацію на росії.

— Заява путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі – крок до внутрішньої дестабілізації країни – максимально підвищує рівень негативного сприйняття і суспільного відторгнення у білоруського суспільства росії та путіна.

 

кремль взяв Білорусь в ядерні заручники, - написав Данілов у Твіттері.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень