Опалювальний сезон із листопада: кому в Україні чекати тепла ще довго, а кого вже обігрівають три дні

У чому причина різниці

Влада попереджала, що цього року опалювальний сезон розпочнеться пізніше. В уряді кажуть, що, ймовірно, опалення почнуть запускати в містах не раніше початку листопада.

Однак у Києві вже третина будинків опалюється.

Зазвичай тепло пускали у квартири, якщо протягом трьох днів поспіль середньодобова температура повітря тримається нижче за +8 градусів. Проте у Києві опалювальний сезон розпочали ще 20 жовтня, а деякі великі об'єкти соціальної сфери обігрівають 7 жовтня. Це викликало обурення у голови Нафтогазу Юрія Вітренка.

Заступник голови Київської міської адміністрації Петро Пантелєєв в етері національного телемарафону пояснив, що такий мегаполіс, як Київ, природно, споживає величезну кількість електроенергії. При цьому з настанням холодів кияни активно включили в будинках обігрівачі та почали грітися.

Це призвело до сплеску енергоспоживання та, відповідно, до величезного навантаження на мережу.

Тож, аби знизити енергоспоживання киян, вирішили розпочати опалення будинків. Хоча б для того, щоб в оселях киян горіли лампочки та можна було зарядити мобільний. Тому було вирішено, що запуск опалення обійдеться столиці «меншою кров'ю», ніж подальше підвищення навантаження на електромережу.

- Там де тепло, у тих будинках люди не користуються обігрівачами. Відповідно, відпадає додаткове навантаження на енергосистему. Це на сьогодні надзвичайно важливо. У цьому був задум, — поділився заступник київського градоначальника.

На сьогодні з теплом уже приблизно третина киян. Для того, щоб опалювальний сезон стартував у всіх будинках столиці, потрібно щонайменше тиждень, каже Петро Пантелєєв. Тому, мабуть, уже до середини нового тижня весь Київ буде з теплом.

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень